Ege Postası
Geri

Başkan Tugay öğrencilerin çığlığına sessiz kalmadı: Karşıyaka’da öğrencilere yurt desteği 

Karşıyaka Belediyesi, ülke gündeminin en önemli gündem maddelerinden olan üniversite öğrencilerinin yurt ve konut sıkıntısını aşma adına ilk adımı attı. Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan iki misafirhaneyi öğrenci yurduna çevirdi.
Başkan Tugay öğrencilerin çığlığına sessiz kalmadı: Karşıyaka’da öğrencilere yurt desteği 
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Eylül 2021 Çarşamba 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasının ardından üniversite öğrencileri ev tutma telaşına girmiş ancak hem enflasyon hem pandemi hem de bir anda patlayan talep fazlalığı nedeniyle yurt ve kira krizi patlak vermişti.

Fahiş fiyatlar ve konut sıkıntısı nedeniyle ne yurt ne de ev bulamayan öğrenciler ise yurt önlerinde ve parklarda yatmaya başlamışlar ve yaşadıkları mağduriyeti sosyal medyada #barınamıyoruz etiketiyle duyurmuşlardı.

Sorunun çözümü için merkezi yönetim tarafından henüz bir adım atılmazken İzmir’de Karşıyaka Belediyesi öğrencilere yardım eli uzattı. Belediye, Mavişehir ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan iki misafirhaneyi öğrenci yurduna çevirdi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, şu ifadeleri kullandı; “Öğrencilerimizin çağrısına sessiz kalamazdık. Mavişehir'deki misafirhanemizi 20 kişilik erkek yurduna, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki bir tesisimizin misafirhanesini de 25 kişilik kız yurduna çeviriyoruz. Türkan Saylan Kız yurdumuz da tam kapasiteyle hizmet veriyor.”

Müracaat etmek isteyen gençler, 0232 3994000 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne ulaşabilir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası